Nyheter

Denna smarta klocka kan förändra människors liv med diabetes
Släpp tid: 2020-07-23 11:49:35  träffar: 19

Vissa områden med bärbar teknik har kämpat för att hitta ett syfte.

Det tydligaste är den smarta klockan, som fortfarande används rutinmässigt till lite mer än fitnessspårning och telefonunderrättelser.

Movano.   arbetar med en av de mer livsförändrande användningarna för bärbara personer, helt icke- invasiv glukoskontroll för personer med diabetes.

Företaget fick nyligen in ytterligare en $10-miljon i finansiering och planerar att ha en fungerande prototyp i slutet av 2021.

Den s ärskilda kroken är inte bara att den inte kräver någon fingerplockning eller kanyl för att få en avläsning, utan den kommer i form av en klocka.

För närvarande är bara återgivna bilder av enheten tillgängliga.Men Movano vill ha en klocka som du kan ha på dig hela tiden.

Bandet ser ut som en Milano Loop från en Apple Watch.Dess utseende är långt ifrån en rival i utveckling som GlucocWise, som ser mer ut som en fingerkuk.

Du kommer helt enkelt att bära klockan, och sedan kan du spåra din blodglukos genom dagen på din handled, eller i en app på din telefon.

Det skulle inte bli några mer obekväma pekfink-tester, inga fler vanliga replac& dyb35.101.Etableringsplåster på din arm.

Den viktigaste frågan: Hur fungerar den?

Den mest gripande lösningen för glukoskontroll är den smarta kontaktlinsen, som använder glukosnivåerna i din tårvätska för att uppskatta blodglukosnivån.

Google arbetade med ett av dessa med Novartis till slutet av 2018, när projektet avslutades eftersom resultaten inte var tillräckligt nära resultaten för blodglukosnivån.

Movano Engage8217h har mindre av en sci-fi-luft, men är inte mindre beroende av teknik.Den använder RF-radiovågor med låg energi för att upptäcka förändringar i blodglukos, och avlägsnar behovet av det lilla rör (kanyl) som används i nuvarande system för kontinuerlig glukoskontroll.

Glukos har särskilda elektriska och fysiska egenskaper som kan upptäckas med RF-energi. " Säger Movano grundare och vd Michael Leabman.

" När man tittar på vatten med olja i, kan man se oljan på vattnet eftersom ljuset böjer sig och reflekterar annorlunda i olja och vatten.Liknande effekter inträffar med glukos i ditt blodkärl och kan mätas med RF.8221.

Flera småskaliga studier har undersökt om denna typ av RF-övervakning är livskraftig.A   publicerat papper   I Journal of Infrared, Millimeter och Terahertz Waves i 2018 sågs en lyckad identifiering av en spik i en gris som gavs en glukosinjektion, t.ex. med hjälp av 58 8211; 62 GHz-vågor.

Var och en av dessa experiment använder ett annat frekvensband för att analysera glukosförändringar.Men indikationer är i alla fall lovande.

Att förverkliga konceptet

Utmaningen nu är att få ner denna teknik till en skala som kommer att göra Movano Mac217s konceptbilder till verklighet.

I detta skede krymper vårt nuvarande fokus vår teknik för att se till att den får tillräckligt låg kraft och storlek för att passa in i en bärbar.Tillsammans optimerar vi våra algoritmer så att vi kan få korrekta avläsningar av människor i alla åldrar, kroppstyper och etniska grupper för att få FDA-behörighet, säger Leabman.

Movano har en hel uppgift framför sig, som en relativt liten nystart med $27 miljoner finansiering hittills.

Men Leabman rough 8217s erfarenheter har s in grund i den tekniska, snarare än medicinska, sidan.

Under de senaste tjugo åren har jag byggt upp fyra företag, tillsammans med några nyckelpersoner i Movano 8217s ingenjörsgrupp, som har använt olika RF-lösningar för att på ett elegant och effektivt s ätt ta itu med stora problem, 8221säger Leabman.

Vår första vision när vi startade företaget för ungefär två.5 år sedan var att skapa en plattform som kunde användas för en rad olika hälsotillämpningar, inklusive sensorer runt hemmet och övervakning av vitala värden från människokroppen.

" När vi insåg hur uppmuntrande våra första resultat av att mäta glukos var, liksom hur utbredd diabetes är, beslöt vi oss för att fokusera på att utveckla vår CGM så att vi kunde göra så stor nytta som möjligt och förbättra livet för miljontals människor med diabetes och anlag.(8221;

En uppskattad 9.4% av amerikanska vuxna har diabetes, och 33.9% har anlag, enligt National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK).

Movano hoppas få en fungerande prototyp som kan användas för FDA-försök i slutet av 2021.


Tidigare: Amazfit Bip S recension: Denna sm...

Nästa: Smart watch täcker din handled: ...